Home Actualitate Forţele Navale şi-au mărit efectivele

Forţele Navale şi-au mărit efectivele

by Florentina Lup
0 comment

O nouă serie de soldați profesioniști a intrat, astăzi, în marea familie a Forțelor Navale Române.

În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait, 88 de tineri şi tinere au rostit într-un glas: ,,Jur credință patriei mele, România!”. Ceremonia depunerii jurământului militar s-a desfășurat la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale de la Mangalia.

,,Meseria pentru care vă pregătiţi nu a fost și nu va fi niciodată una ușoară. Meseria de marinar este o meserie dificilă, cu numeroase responsabilități, iar lucrul în echipă și camaraderia sunt două elemente principale ale îndeplinirii cu succes a misiunilor încredințate.”, le-a transmis tinerilor contraamiralul Mihai Panait.

Pregătirea profesională a acestei noi serii de militari va continua, până la sfârșitul lunii august, cu instrucția de specialitate, conform cerințelor posturilor pe care cei 88 de soldați profesioniști urmează să fie încadrați.

Pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus, festivitatea de la Mangalia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, iar familiile, rudele și prietenii tinerilor soldați au fost alături de aceștia prin intermediul unei transmisii, în direct,  a festivității pe o rețea de socializare.

related posts

Leave a Comment