Home Editorii noștri îți recomandă Echipamente medicale și materiale sanitare, donate la Spitalul de Boli Infecțioase. ALĂTURĂ-TE CAMPANIEI de sprijinire a spitalelor!

Echipamente medicale și materiale sanitare, donate la Spitalul de Boli Infecțioase. ALĂTURĂ-TE CAMPANIEI de sprijinire a spitalelor!

by tomisnews
0 comment

În contextul crizei generate de apariția noului coronavirus, mii de români s-au mobilizat, iar prin intermediul Asociației Dăruiește Aripi au donat spitalelor din țară echipamente medicale si de protecție, dezinfectanți si alte materiale sanitare în valoare de peste 100.000 euro.

Multe dintre acestea au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța care este dotat acum cu patru containere izolatoare pentru medici si pacienți. Containerele sunt compuse dintr-o cameră și o baie și au fost au fost racordate la rețeaua de apă, canalizare, căldură și electricitate. Acestea dispun de pat, masă, aer condiționat, aerotermă și duș. De asemenea, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, la cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au ajuns zeci de teste COVID – 19, sute de măști FFP3, mii de halate chirurgicale, bonete de unică folosință, botoși, costume de unică folosință, mănuși, cantități impresionante de substanțe dezinfectante, săpun lichid, clor, role de cearșaf pentru paturi, termometre, pulsoximetre, tensiometre, pubele, kituri de igienă, 2 convectoare electrice, scaune, apă plată dar și mobilier special pentru Laboratorul de testare Covid -19.

„De când a început epidemia în România ne-am implicat încercând să sprijinim echipele medicale care sunt în prima linie, cu achiziționarea de echipamente medicale, echipamente de protecție și materiale sanitare. La Spitalul de Boli Infecțioase am dus 4 containere care să fie folosite ca și izolatoare pentru pacienți și până când situația va deveni destul de grea, ele să fie folosite de medici pentru că acolo se pot odihni, pot dormi acolo. Am ajutat mai multe spitale, am depășit 100 de mii de euro, bani cu care am ajutat spitalele. Suntem foarte bucuroși și ne-am dori să primim donații și să achiziționăm echipamente pentru a dona spitalele. Am ales să ne implicăm pentru că trebuie să sprijinim acolo unde este cea mai mare nevoie”, a declarat președintele asociației Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău.

Toți cei care vor să ajute în continuare spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, o pot face astfel:

În contul RO70 BTRL RONC RT02 0750 3901, Asociația Dăruiește Aripi

Prin SMS la 8824, textul AJUT – 2 EUR

Totodată, pentru orice detalii suplimentare, Asociația poate fi contactată la 0723215387

Până în prezent, Asociația Dăruiește Aripi a reușit să asigure următoarele:

37 de tone de combustibil în valoare de 165.000 lei către Serviciul de Ambulanță Constanța; 4 containere izolatoare în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (pentru medici și pacienți); renovarea unei secțiuni a spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare Constanța, în pregătirea pentru primirea pacienților cu coronavirus; mobilier special pentru Laboratorul de testare Covid -19 de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța; 80 teste Covid-19; 250 buc. măști FFP3; 10.000 de halate chirurgicale; 20.000 de bonete de unică folosință; 13.700 de perechi de botoși de unică folosință; 400 costume unică folosință; 120 cutii de mănuși; 400 pachete lavete sporicide dezinfectante; 50 kg dezinfectant sporicid concentrat; 25 kg dezinfectant Sekusept concentrat de suprafețe; 60 litri săpun lichid; 600 litri clor; 12 role cearceaf pat; 5 pompe infusomat; 69 termometre; 60 pulsoximetre; 60 tensiometre; 850 saci biohazard; 70 pubele; 100 kituri igienă; 2 convectoare electrice; 15 perechi încălțăminte de uz medical pentru personal; 55 scaune și 1.300 sticle de apă plată.

related posts

Leave a Comment