Home Actualitate Caiac canoe, în Deltă

Caiac canoe, în Deltă

by Crina Matei
0 comment

Delta Dunării este spectaculoasă din mai multe puncte de vedere. Fauna și flora sunt cu adevărat impresionante la fel ca și speciile de păsări care trăiesc aici. Pe toate acestea le puteți observa însă la doar câţva metri distanţă dacă alegeți să faceți o plimbare în caiac.

Frumusețea unei ture cu caiacul este că nu ai nevoie de o experiență anterioară. Tânăr sau bătrân, te poți bucura de o activitate în mijlocul unui parc național protejat . Turele organizate vă oferă șansa de a explora, a experimenta și a înțelege cu adevărat cum este viața omului în comuniune cu natura, în Delta Dunării.

Din caiac veți vedea Delta sălbatică în toată splendoarea ei, și observați îndeaproape comportamentul păsărilor și animalelor sălbatice, dar și stilul de viață al oamenilor, greutățile si frumusețile vieții într-o lume pe cale de dispariție, datorită impactului tot mai mare al omului asupra naturii.

Pentru o aventură cu caiacul prin Deltă, ghidul este esențial. Ghidul alege cele mai bune trasee,  identifică animalele sălbatice, organizează taberele, ajută la încărcarea cât mai eficientă a caiacelor, repară sau înlocuiește orice echipament stricat și intervine în situațiile de urgență.

Tot ghidul vă împărtășește toate cunoștințele despre deltă și vă instruiește în deprinderea abilităților necesare pentru manevrarea caiacului, dar și pentru campare.

Robert Gândilă, ghid pentru caiac: “Am avut și copii mici și oameni de 70 de ani, deci nu există o limită de vârstă. Turele sunt între 600 de lei și pot ajunge până la 1500 de lei în funcție de unde vrea să ajungă turistul și de zile. Dacă este doar pentru o zi caiacul single este 100 de lei.”

Turiștii pot închiria caiacele pentru o zi până la 7 zile, iar traseele se pot schimba în funcție de dorința fiecărui om.

related posts

Leave a Comment