Home Editorii noștri îți recomandă Bebeluşii şi canicula

Bebeluşii şi canicula

by Crina Matei
0 comment

Vara este un anotimp preferat de mulţi dintre noi însă temperaturile ridicate ne pot produce disconfort şi chiar probleme de sănătate dacă nu ne protejăm.
Ştim cu toţii că vârstnicii şi copiii mici sunt mai vulnerabili la expunerile la soare. Dacă un vârstnic îşi poate purta singur de grijă, copilul mic nu poate spune ce îl deranjează, astfel că toată responsabilitatea pentru sănătatea şi confortul copilului îi revine părintelui.

Fie că bebeluşul se află în casă, fie că este afară, trebuie să îi asiguraţi permanent un confort termic. Pentru a preveni toate aceste neplăceri, trebuie să respectăm sfaturile medicilor. Dacă totuşi nu aţi reuşit să protejaţi copilul de efectele nocive ale razelor solare şi copilul a făcut insolaţie, va trebui să vă adresaţi de urgenţă medicului pediatru. Amânarea tratării insolaţiei poate fi fatală, mai ales în cazul copiilor mici.

Dacă alegeţi să mergeţi în vacanţă la malul mării, ar fi indicat să nu expuneţi bebeluşul direct razelor solare. De asemenea, pentru copii există câteva reguli stricte care ar trebui urmate cu mare atenţie. În primul rând, pielea unui copil se poate arde în doar 10 minute de expunere la soare. De aceea, trebuie să ţinem cont că un factor de protecţie solară mai mic de 20 nu asigură absolut nicio protecţie pielii.

dr. Denisa Aonicesei, medic pediatru Clinica „Regina Maria”: „Pentru evitarea insolaţiei trebuie luate următoarele măsuri:
-evitarea expunerii prelungite la soare a sugarului cu vârsta sub 12 luni şi a copiilor,
-evitarea plimbărilor vara între orele 10.00-17.00,
aplicarea pe faţă şi corp a unei creme cu factor mare de protecţie solară,
-îmbrăcămintea trebuie să fie uşoară, de culoare deschisă,
-copiii să poarte pălărioară sau şapcă, să se administreze multe lichide, evitarea băuturilor dulci şi acidualate. „

Medicii pediatrici mai recomandă ca bebeluşii să stea afară în zilele de vară mai mult la umbră pentru a evita arsurile de piele sau afecţiunile ulterioare.

related posts

Leave a Comment