Home Diverse Bulgaria, succes în turism

Bulgaria, succes în turism

by Romanov Alex
0 comment

Bulgaria câștigă încă o dată teren considerabil în fața României, la capitolul turism. Țara vecină a atras, în ultimele două luni, 50% dintre turiștii care în mod normal mergeau în vacanță în Turcia sau în Grecia.

Datele unei analize realizate recent de o agenție specializată în vacanțe pe litoral sunt cât se poate de sugestive. Jumătate dintre românii care obișnuiau să își petreacă vacanța în Grecia sau în Turcia au ales, anul acesta, litoralul bulgăresc.

„Cei care merg în Turcia şi în Grecia de obicei caută acum hoteluri în Bulgaria, deoarece este cea mai permisivă destinaţie pentru turiştii români, nu solicită testele PCR, nu trebuie să stai în carantină la întoarcere şi reprezintă una dintre cele mai sigure destinaţii europene”, declară SEBASTIAN CONSTANTINESCU, CEO agenție de turism

Potrivit acestei analize, în general, turistul care s-a reprofilat pe litoralul bulgăresc are venituri de cel puțin 800-1.000 de euro pe lună, pe membru adult. Face parte dintr-o familie cu cel puțin un copil și provine din marile orașe ale României.

La fel ca în fiecare an, cele mai râvnite stațiuni pentru concediul românilor sunt Albena, Nisipurile de Aur și Sunny Beach.

„Pot spune că la Albena, situația este foarte bună, turismul merge destul de bine, ținând cont de contextul actual. Avem în acest moment 3.500 de turiști români la Albena. Majoritatea turiștilor din Albena sunt români. Probleme nu sunt de niciun fel.”, declară DIMA PUSNAVA, senior sales Albena   

De altfel, hotelierii de pe litoralul bulgăresc au știut cum să-și ademenească turiștii. Au pregătit oferte și reduceri substanțiale încă de la începutul sezonului estival. Cele mai căutate oferte vizează în continuare hotelurile de 4 și 5 stele, în regim all-inclusive.

related posts

Leave a Comment