Home Editorii noștri îți recomandă Alertă de vreme severă, de la meteorologi. Constanța, sub cod galben de ploi, grindină și vijelii

Alertă de vreme severă, de la meteorologi. Constanța, sub cod galben de ploi, grindină și vijelii

by PĂUN IONELIA
0 comment

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară. Alerta meteo intră în vigoare astăzi, la ora 11.00, și expiră diseară.

Conform avertizării meteorologilor ANM, de marți, de la ora 11:00, până diseară, la ora 21:00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai bine de jumătate de țară, inclusiv Constanța.

În intervalul menționat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55…75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita.

related posts

Leave a Comment