Home Actualitate Start pentru RABLA CLASIC! Anul acesta are cel mai mare buget din istoria sa: 405 milioane de lei

Start pentru RABLA CLASIC! Anul acesta are cel mai mare buget din istoria sa: 405 milioane de lei

by Florentina Lup
0 comment

Începând de astăzi , 17 martie, de la ora 13:00, oricine dorește să achiziționeze o mașină puțin poluantă, poate să se adreseze unuia dintre dealerii autorizați.

Programul RABLA CLASIC vine cu mai multe noutăți, una dintre ele fiind o premieră absolută: posibilitatea de a achiziționa motociclete.

Specialiştii de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) lucrează la modificarea procedurii, astfel încât prezența fizică a beneficiarului la sediul dealerului să nu mai fie necesară:

,,Având în vedere condițiile speciale în care ne găsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă.”, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului.

RABLA CLASIC 2020 are cel mai mare buget de până acum, 405 milioane de lei, şi va avea cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani, aproximativ 60.000.

Valoarea primei de casare rămâne la 6.500 de lei (1.350 de euro), dar poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă mașina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 g CO2/km. De asemenea, s-a introdus un eco-bonus nou în valoare de 1.000 de lei. Suma poate fi adăugată la cei 6.500 de lei, dacă este aleasă o mașină cu sistem GPL sau GNC.

O altă noutate este creșterea eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

,,Partea frumoasă a acestui program este că puteți adăuga peste prima de casare două eco-bonusuri și, astfel, suma decontată de noi din costul mașinii poate să depășească 2.000 de euro. Dau și un exemplu, ca să fie clar pentru toată lumea: dacă vreunul dintre voi alege să cumpere o mașină hibrid convențional, cu un prag de emisii de 96g CO2/km i se va putea deconta din costul mașinii peste 2.000 de euro.”, a mai spus ministrul Costel Alexe.

RABLA CLASIC aduce anul acesta o noutate așteptată: RABLA MOTO. Cei care vor să-și cumpere o motocicletă nouă o pot face dacă casează un autovehicul vechi, iar prima de casare este de 3.500 de lei.

Pașii pe care trebuie să îi urmeze un beneficiar al programului RABLA CLASIC sunt:

  • să obțină de la dealeri cererea de înscriere în program (aceasta are o valabilitate de până la 120 de zile);
  • în 30 de zile de la obținerea cererii, să caseze autovehiculul vechi;
  • în cadrul celor 90 de zile rămase până la termenul de 120, trebuie să încheie formalitățile de achiziție a mașinii.

Sursa: mmediu.ro

related posts

Leave a Comment