Home Cultură Spectacol aniversar dedicat centenarului Încoronării

Spectacol aniversar dedicat centenarului Încoronării

by PĂUN IONELIA
0 comment

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin din Constanța va fi scena celui mai important spectacol aniversar dedicat împlinirii a 100 de ani de la Încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria ca Regi ai României Mari. Astfel, sâmbătă, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să-i vadă și să-i aplaude la scenă deschisă pe actorii Maia Morgenstern, Mircea Rusu și Marius Bodochi, ce vor evoca momente din viața regelui Ferdinand I și a reginei Maria, acompaniați de Orchestra Simfonică București.

Constănțenii sunt invitați la o seară de gală, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin, sâmbătă, începând cu ora 19.00, pentru a celebra centenarul încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria ca Regi ai României Mari. Pe scenă, vor urca unii dintre cei mai iubiți și apreciați actori ai României, Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Mircea Rusu, care vor evoca momente din viața regelui Ferdinand I și a reginei Maria.

Sâmbătă, 15 oct 2022, se împlinesc exact 100 de ani de când regele Ferdinand și regina Maria au fost încoronați ca regi ai României Mari, de aceea Asociatia Sine Qua Non cu sprijinul Primăriei Constanta organizează pentru constănțeni un spectacol intitulat centenarul încoronării + de asemenea, Orchestra Simfonică București, împreună cu Irina Baianț vor susține un spectacol de muzică interbelică, a declarat SORIN MARICEL COLESNIUC, președintele Asociației Sine Qua Non

Concertul va debuta cu interpretarea Imnului regal român, pe versurile scrise de poetul Vasile Alecsandri. Imnul s-a cântat, în mod oficial, pentru prima dată în România, în anul 1881, la încoronarea regelui Carol I. Evenimentul face parte din proiectul cultural: Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării și este organizat de Asociația SINE QUA NON, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța. Intrarea la spectacol este gratuită, în limita locurilor disponibile în sală.

related posts

Leave a Comment