Home Administrație publică Vergil Chițac, primarul Constanței: „Municipiul are un regulament de salubrizare adaptat nevoilor constănțenilor și nu „putinței” operatorului de salubrizare

Vergil Chițac, primarul Constanței: „Municipiul are un regulament de salubrizare adaptat nevoilor constănțenilor și nu „putinței” operatorului de salubrizare

by PĂUN IONELIA
0 comment

Într-o postare pe pagina de facebook, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a transmis constănțenilor: „De astăzi, municipiul Constanța are un regulament de salubrizare adaptat nevoilor constănțenilor și nu „putinței” operatorului de salubritate. Măturatul trotuarelor și al carosabilului, stropitul acestora, spălarea, dar și colectarea deșeurilor (cu excepția colectării de la locuințele individuale), vor fi realizate exclusiv noaptea, în intervalul orar 22-06. 

Frecvența colectării deșeurilor a fost crescută, operatorul având obligația de a interveni, în cel mult 60 de minute de la orice sesizare referitoare la umplerea ghenelor. Măturarea străzilor în timpul nopții, obligația stropirii acestora anterior măturării și golirea ghenelor în intervalul orar 22-06 vor contribui esențial la îmbunătățirea calității factorilor de mediu și vor reduce major riscul de îmbolnăvire a cetățenilor, risc cauzat de microorganismele din praful stradal. Copiii noștri vor crește într-un mediu mai bun.

S-a terminat cu traficul blocat de autospecialele de colectare a gunoiului, cu măturătorii care își croiesc drum printre copii, în parcuri, târâind mături de paie și pubele insalubre. Regulamentul intră în vigoare în cel mult 2 săptămâni și toți funcționarii cu atribuții în domeniu din cadrul Primăriei vor veghea la respectarea strictă a acestuia. Și nu, pentru ca noul regulament să opereze, nu este necesar nici acordul operatorului de salubritate și nici vreun act adițional la contractul cu acesta. Polaris fie înțelege ce își doresc constănțenii, fie pleacă. Nu există cale de mijloc. Constanța își croiește drum printre orașele civilizate ale României”, a concluzionat primarul.

related posts

Leave a Comment