Home Administrație publică „Tu decizi pentru Constanța“! Proiect de bugetare participativă, implementat la Constanța, din luna septembrie

„Tu decizi pentru Constanța“! Proiect de bugetare participativă, implementat la Constanța, din luna septembrie

by PĂUN IONELIA
0 comment

În sfârșit, proiectul de bugetare participativă debutează și în orașul nostru. „Tu decizi pentru Constanța“ începe oficial în luna septembrie a acestui an (mai jos găsiți detalii și etapele desfășurării sesiunii), iar proiectele câștigătoare vor fi anunțate în luna decembrie. 

Este unul dintre cele mai importante proiecte administrative din istoria orașului nostru în care constănțenii vor fi direct implicați pentru a decide modul în care sunt cheltuiți banii publici. 

„Alături de colegii din USR, am inițiat și depus proiectul de bugetare participativă încă din anul 2018, pentru că unul dintre obiectivele mele îl reprezintă implicarea cetățenilor în mod direct în luarea deciziilor la nivel administrativ. Constanța este a oamenilor și mă bucur că acest proiect atât de important pentru oraș se va concretiza și va deveni un instrument de transparență decizională la nivel de guvernare locală prin care vor fi respectate dorințele constănțenilor”, a scris pe Facebook, Florin Cocargeanu, viceprimarul Municipiului Constanța. 

Suma totală alocată anual de la bugetul local este de 5 milioane de lei, iar un proiect propus trebuie să nu depășească suma de 500.000 lei, inclusiv TVA. Proiectele trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii:mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate.Fiecare persoană fizică sau organizație neguvernamentală poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite în regulament. Pot propune și/sau vota proiecte pentru oraș cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani, precum și asociațiile și fundațiile cu sediul social în municipiul Constanța.

Pentru a putea trimite propuneri de proiecte și pentru a putea vota, trebuie să vă creați un cont de utilizator în platforma online și să vă identificați cu un cont unic de email.19 septembrie 2022 – 16 octombrie 2022 – Etapa de depunere a proiectelor;17 octombrie 2022 – 4 noiembrie 2022 – Etapa de analiză a proiectelor, care conține mai mulți pași:Evaluarea proiectelor de către Comisia special creată în vederea stabilirii eligibilității; Afișarea listei cu proiectele eligibile (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);Afișarea listei cu proiectele respinse (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);Depunerea și analiza contestațiilor;4 noiembrie 2022 – afișarea listei finale de proiecte eligibile.7 noiembrie 2022 – 4 decembrie 2022 – Etapa de vot;13 decembrie 2022 – Afișarea proiectelor câștigătoare. 

Mai multe detalii despre procedură și regulamentul complet găsiți accesând: https://tudecizi.primaria-constanta.ro/

related posts

Leave a Comment