Home Actualitate Problemele și perspectivele comunelor românești

Problemele și perspectivele comunelor românești

by Romanov Alex
0 comment

Problemele și perspectivele comunelor românești au fost dezbătute în cadrul conferinței cu reprezentanţii Departamentului Pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

La dezbaterea ce a avut loc în capitală, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna și, totodată, prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România și-a exprimat punctul de vedere în privința necesităților stringente ale localităților din mediul rural din România.

“Ce vrea, de fapt, Asociația Comunelor din România de la acest parteneriat pe care dorim să-l realizăm permanent pentru dezvoltarea durabilă a satului românesc? Vrea doar elaborarea unor proiecte și programe coerente pentru a evita decalajul dintre sat și oraș. Concret, pornim de la cele două domenii de activitate importante în orice epocă: educația și sănătatea.“, declară MARIANA GÂJU, prim-vicepreședinte Asociația Comunelor din România 

La conferința cu reprezentanţii Departamentului Pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României au fost dezbătute, printre altele, probleme privind politicile de dezvoltare durabilă ale celor 2862 comune ale României pentru perioada 2020 – 2030, accentuând nevoia de investire în educație, sănătate, asistență socială, dar mai ales într-o dezvoltare durabilă a satului românesc prin accesarea de fonduri nerambursabile.

De altfel, în cadrul dezbaterilor, edilul comunei Cumpăna a ridicat în discuție și problema consolidării malului stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră. După lucrările conferinţei, a urmat întâlnirea cu prim-ministrul României.

related posts

Leave a Comment