Home Administrație publică Cum pot vota alegătorii care se află în carantină?

Cum pot vota alegătorii care se află în carantină?

by Crina Matei
0 comment

Românii aflați în carantină și care vor să solicite urna mobilă trebuie să parcurgă o serie de paşi. 

Pentru cei care au acte doveditoare este necesar ca în momentul în care solicită urna mobilă să aibă asupra sa mai multe documente. Printre aceste documente se numără biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul și indicația de izolare, decizia de izolare emisă de către DSP sau rezultatul testării COVID-19 (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Cei care dețin unul dintre aceste acte doveditoare sunt rugați să completeze cererea de urnă mobilă, însoțită de unul dintre actele doveditoare și pot trimite pe oricine să o ducă la secția de votare din zona arondată, până pe 5 decembrie, între orele 18.00 și 20.00 .

Pentru cei care nu dețin un astfel de act doveditor, este necesar să completeze cererea de urnă mobilă și să o trimită prin intermediul e-mailului la Biroul Electoral Județean (p.bejconstanț[email protected]) până pe data de 4 decembrie. Urmând ca mai departe BEJ să transmită cererea către DSP, și după primitea documentelor, se trimite către secția de care este arondată fiecare persoană.

related posts

Leave a Comment