Home Actualitate Noi măsuri anti-COVID-19, la Techirghiol

Noi măsuri anti-COVID-19, la Techirghiol

by Florentina Lup
0 comment

Potrivit datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, oraşul Techirghiol se încadrează în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Din acest motiv, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a adoptat noi măsuri anti-COVID-19.

Astfel, pe lângă obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, fără a se limita la acestea, în pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun, precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare, accesul în restaurate, baruri, săli de jocuri, săli de sport/fitness va fi posibil doar în baza certificatului care să ateste că persoanele au fost vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, în spaţiile mai sus menţionate, este permis accesul persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore), respectiv al persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La nivelul oraşului Techirghiol, există posibilitatea vaccinării la Centrul de Vaccinare amenajat la Sala de Sport, în fiecare duminică, în intervalul orar 08:00-14:00.

related posts

Leave a Comment