Home Actualitate Municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu

Municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu

by Antonia Mocanu
0 comment

Începând de luni, 27 septembrie municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu, în contexul pandemiei de coronavirus. Rata de infectare raportată în orașul de la malul mării a fost de 3.58 la mia de locuitori.

Duminică a avut loc  o nouă ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență Constanța în care a fost votată hotărârea nr. 132 care prevede o serie de măsuri de sunt puse în aplicare din această săptămână.

Astfel în municipiul Constanța se menține obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare, dar și în spații închise precum locul de muncă și la 50 de metri în preajma unităților de învățământ.

Va fi obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri, iar masca rămâne obligatorie pe o raza de 50 de metri în jurul școlilor.

De asemenea organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice,  sportive sau de divertisment în spații închise sau deschise, se va face numai cu respectarea strictă a măsurilor preventive.

Măsurile se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 27 septembrie, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

related posts

Leave a Comment