Home Actualitate 3oo de români din Italia au aterizat la Constanța

3oo de români din Italia au aterizat la Constanța

by Crina Matei
0 comment

E scandal monstru la Constanța unde intră în carantina 1.5oo de români aduși cu avioanele din Italia. Guvernul a decis să-i bage în cateva hoteluri de pe Litoral timp de 14 zile. Preşedintele CJ Constanţa face un apel la Klaus Iohannis pentru a nu transforma Constanţa într-un „judeţ izolat”. Hotelierii se tem că turiștii vor fugi de litoral de teama infestării cu coronavirus.

Primele două avioane cu 3oo de români din Italia au aterizat ieri la Constanța, iar triajul epidemiologic a fost făcut chiar la Kogălniceanu. Pasagerii au avut un culoar special, separat de celelalte fluxuri de pe aeroport, și au fost duși în condiții speciale până la centrele de carantină.

Autorităţile italiene au transmis Ministerului Român de Externe că starea generală de sănătate a cetățenilor români care vor fi repatriați este una bună. La Kogălniceanu preluarea bagajelor s-a facut în exteriorul aeroportului pentru ca timpii de staționare și de interacționare cu românii repatriați să fie cât mai mici. În acest fel tranzitul s-a făcut lejer, iar autocarele escortate de Poliție să plece spre Mamaia. După 4o de minute, primii carantinați au ajuns la hotel. Printr-un culoar special delimitat au fost duși în recepţie și apoi repartizați pe camere.

Cei 1.5oo de români aduși din Italia vor fi carantinați la hoteluri din Mamaia, Eforie, Jupiter și Techirghiol, deciziile fiind luate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Primăria Constanța a reacţionat imediat cu indignare, pentru că n-a fost consultată. La fel şi Consiliul Județean.

Horia Ţuţuianu, președinte CjC  : „Constanţa nu are capacitatea de a gestiona 1.5oo de oameni deodată veniţi. Cum putem să testam 1.5oo de oameni deodată ? În spitalul de infecţioase se pot face 4o-5o de teste pe zi. La 1.5oo de oameni care-n 14 zile trebuiesc testaţi de 3 ori, întreb: cum se pot face aceste teste ?” 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat deja că a identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea din Italia a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia.

related posts

Leave a Comment