Home Actualitate Ziua Marinei, în condiții speciale

Ziua Marinei, în condiții speciale

by Antonia Mocanu
0 comment

Statul Major al Forțelor Navale continuă tradiția sărbătoririi Zilei Marinei Române, însă manifestările vor fi adaptate noilor condiții impuse de contextul pandemiei de coronavirus. Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și, spre deosebire de alți ani, se va desfășura cu precădere în mediul online.

De asemenea, pentru a preîntâmpina adunarea unor mase mari de oameni, NU VOR FI ORGANIZATE activitățile tradiționale pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române, pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, precum și în alte porturi maritime și fluviale.

Programul zilei de sâmbătă va fi următorul:

– Ceremonia militară și religioasă va fi organizată în portul militar Constanța, fără a fi permis accesul publicului;

– Exercițiile demonstrative de pe mare se vor desfășura în interiorul portului Constanța și în larg, în rada exterioară a acestuia.

– Defilarea navelor, pe mare, de la Constanța la Midia, va putea fi urmărită de publicul care se va afla oriunde pe plajele din Constanța, Mamaia și Năvodari sau pe faleza din Constanța.

Menționăm faptul că toate activitățile de la Constanța vor fi prezentate publicului prin intermediul mass-media, precum și prin transmisii, în direct, pe pagina de socializate a Forțelor Navale Române. Totodată publicul va putea urmări întregul eveniment în fața micilor ecrane, în direct, unde vor vedea  imagini din portul militar Constanța și de pe mare, de la bordul navelor militare.

related posts

Leave a Comment