Home Actualitate Vești bune, la Constanța

Vești bune, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Începând din 19 mai, activitatea de programare a candidaților la proba practică  se reia. Pentru siguranța candidaților, dar și a angajaților serviciului public, a fost stabilit un set de măsuri, precum înscrierea candidaților care va fi făcută exclusiv de reprezentanții școlilor de șoferi, programarea la examen se va face în două intervale orare, la care vor avea acces doar candidatul și instructorul auto, respectându-se regulile de distanțare socială. De asemenea examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție pe toată durata probei practice. De menționat este faptul că școlile de șoferi vor asigura igienizarea autovehiculelor, iar pentru ocupanți va fi pus la dispoziție un recipient cu dezinfectant.

„Considerăm că examinarea practică a tuturor candidaților se poate face în condiții de siguranță, respectând toate normele aflate în vigoare. Este important ca acest proces de examinare să continue, pentru că riscăm o supraaglomerare, în special în lunile de vară, dacă stăm să ne gândim că, de la declanșarea stării de urgență, au fost puse în așteptare 3.600 de persoane care au dorit să obțină permisul de conducere. Suntem ferm convinși că nu vom întâmpina probleme, iar oamenii vor vedea că activitatea este bine structurată, eficientă și ia în considerare sănătatea tuturor celor implicați”, a declarat comisar-șef Liviu-Ionuț VÎRȘĂ, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța.

De menționat este faptul că reprogramarea candidaților la proba practică se va desfășura în funcție de numărul de locuri disponibile, astfel că în perioada 19 – 29 mai se va desfășura exclusiv activitatea de reprogramare a candidaților care au fost anterior programați în perioada  stării de urgență.

Începând cu data de 02 iunie se va relua și activitatea de programare la proba practică a tuturor candidaților care îndeplinesc condițiile legale pentru susținerea examinării.

Important de subliniat este faptul că se  va menține măsura suspendării probei teoretice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, până cel puțin la data de 14 iunie, urmând ca reluarea acestei activități să fie comunicată în timp util.

related posts

Leave a Comment