Home Actualitate Vama Veche, „respiră”

Vama Veche, „respiră”

by Antonia Mocanu
0 comment

Vama Veche respiră și în extrasezon. Iar de ieri mai mult ca oricând pentru că autoritățile au ridicat restricțiile impuse în urmă cu două săptămâni când din cauza incidentei numărului de cazuri de Covid au fost nevoiți să suspende activitatea mai multi agenți economici. Terasele, cei drept puține, își așteaptă acum clientii mai ales că vremea încă este placută, iar cei curajoși pot încerca și o baie în mare.

Întreaga localitate Limanu din care face parte si Vama Veche înregistra la începutul acestei luni un număr crescut de infectări cu Covid 19. Din această cauză autoritățile au decis atunci impunerea timp de 14 zile a unor restricții astfel că cei mai mulți agenți economici și-au suspendat activitatea. Vorbim despre  restaurante și cafenele aflate în interiorul clădirilor. De ieri însă restricțiile s-au ridicat, iar Vama chiar și în extrasezon, a revenit la viață.

Vama a fost una dintre stațiunile cele mai grav lovite în acest sezon din cauza pandemiei. De 1 mai, perioada în care vechiul sat pescăresc se transforma în polul distracției, în Vamă nu a mai venit nimeni. Pensiunile, hotelurile, terasele și restaurantele au rămas închise.

Și nici sezonul următor nu pare să fie unul prea diferit. Situația la nivelul țării nu le dă mari speranțe patronilor de acolo. Se speră însă că țara să nu mai fie în carantină, oamenii să conștientizeze pericolul care îi pândește, iar viața să revină încet-încet la normal.

Vama Veche a fost una dintre stațiunile aflate în topul preferințelor turiștilor. Mai tot timpul a fost ocupată la capacitate maximă. A fost însă și singura stațiune în care au fost confirmate cazuri pozitive de îmbolnavire cu COVID în rândul angajaților din HORECA de pe litoral.

related posts

Leave a Comment