Home Actualitate Miros insuportabil la Valu lui Traian

Miros insuportabil la Valu lui Traian

by Antonia Mocanu
0 comment

De câteva zile bune, locuitorii din Valu lui Traian, dar și din unele zone ale orașului Constanța se plâng de prezența unui miros insuportabil în zonele în care locuiesc. Unii susțin că miroase puternic a amoniac, alții însă cred că e vorba de fecale. Nici măcar autoritățile, care au făcut o serie de verificări ca urmare a nenumăratelor sesizări primite, nu știu exact de la ce provine mirosul insuportabil însă o variantă ar fi îngrășământul natural aruncat de fermieri pe terenurile agricole.  

Încă din weekendul trecut zeci de locuitori din comuna Valu  lui Traian au început să se plângă prin intermediul rețelelor de socializare de mirosul greu și insuportabil din localitate. La început au crezut că este vorba de probleme la rețeaua de canalizare și s-au gândit că o să treacă. Nu doar că mirosul nu a dispărut, dar a devenit și mai insuportabil.

În urma nenumăratelor sesizări autoritățile au decis să meargă în teren și să vadă cum stau lucrurile. Primii care au făcut verificări au fost specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

A urmat apoi Garda Națională de Mediu.  Echipa de control a sesizat în zona de la intrarea în oraș dinspre Valu lui Traian miros de gunoi de grajd. Tocmai de aceea comisarii cred că sursa posibilă a mirosurilor ar putea fi împrăștierea gunoiului de grajd pe solele agricole. Nu de aceeași parere sunt fermierii din zonă.

Deocamdată nimeni nu a fost tras la răspundere pentru această situație. Comisarii Gărzii de Mediu atrag însă atenția celor care nu iau măsuri de diminuare sau de stopare a surselor generatoare de disconfort olfactiv, că pot fi sancționate contravențional cu amendă de până la 15.000 lei în cazul persoanelor fizice și până la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

related posts

Leave a Comment