Home Actualitate Vot favorabil pentru proiectul de lege

Vot favorabil pentru proiectul de lege

by Antonia Mocanu
0 comment

Senatul României a adoptat recent un proiect de lege extrem de important pentru iubitorii de animale din Constanța și Mamaia. Proiectul, depus încă din luna aprilie de către deputatul constănțean Cristina Rizea prinde contur. În acesta se stipluează modificarea cadrului legal astfel încât  să se permită accesul cu animale de companie pe plajele Mării Negre, utilizate în scop turistic, dar și responsabilizarea posesorilor de animale și a autorităților publice.

Senatul a adoptat proiectul de lege care va permite accesul cu animale de companie pe plajă, în anumite condiții. La inițiativa societății civile, am depus, în aprilie, proiectul legislativ pentru modificarea cadrului legal astfel încât acesta să permită accesul cu animale de companie pe plajele Mării Negre, utilizate în scop turistic, dar și responsabilizarea posesorilor de animale și a autorităților publice, în legătură cu protecția mediului înconjurător. Proiectul legislativ modifică și completează Ordonanța 19/2006 aprobată prin Legea nr. 274/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă. O legislație similară există în alte țări europene cu litoral, precum Belgia, Regatul Țărilor de Jos, Croația sau Grecia. Propunerea legislativă vine în întâmpinarea solicitărilor primite din partea iubitorilor de animale și ca urmare a dezbaterii publice avute cu societatea civilă și asociațiile de protecție a animalelor. Proiectul adoptat de Senat urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaților”, a scris pe pagina de socializare personală Cristina Rizea.

În afara sezonului estival, oamenii vor putea avea acces pe plajă însoțiți de animale de companie însă vor fi obligați să aibă asupra lor pungi pentru colectarea deșeurilor produse de animale. De asemenea, posesorii de patrupede vor avea obligația să colecteze și să elimine deșeurile produse, iar dacă nu respectă aceste prevederi organele abilitate ar putea să aplice sancțiunile contravenționale care se impun.

related posts

Leave a Comment