Home Actualitate Vaccinare anti-covid-19: Când începe etapa a treia?

Vaccinare anti-covid-19: Când începe etapa a treia?

by Antonia Mocanu
0 comment

Aprilie ar trebui să fie luna în care va începe etapa a treia a campaniei de vaccinare anti-covid-19, respectiv imunizarea populației generale. Cel puțin acestea sunt ultimele noutăți pe care autoritățile centrale le-au transmis recent.

Debutul celei de-a treia etape depinde foarte mult de respectarea datelor de livrare a dozelor de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca pe teritoriul țării noastre.

În perioada următoare, se vor vaccina în continuare persoane încadrate în cea de-a doua etapă de vaccinare, respectiv populaţia vulnerabilă – persoane cu boli cronice, persoane vârstnice,  persoane care deservesc activităţi esenţiale. La Constanța peste 32.000 de persoane s-au vaccinat până în acest moment, municipiul de la malul mării având două centre de vaccinare, unul la Pavilionul Expozițional și unul la Spitalul Modular de pe Stadionul Portul.

De asemenea, autoritățile mai menționează faptul că imunizarea populaţiei generale, programată în etapa a III-a, va fi asigurată prin intermediul a 750 de centre, totalizând aproximativ 1.760 de cabinete, fiind posibilă vaccinarea unui număr de peste 100.000 de persoane zilnic, la capacitate maximă. Amintim faptul că la sfârșitul săptămânii trecute, Constanța a primit a doua tranșă de vaccin Moderna ce a constat în 4.100 doze, iar marți, județul nostru a mai primit 16.380 doze noi doze de vaccin Pfizer Biontech, luni, 8 februarie, atunci când cea de-a opta tranșă de vaccin a ajuns pe teritoriul țării noastre. De asemenea România a primit zilele trecute și 81.600 de doze de vaccin Astra Zeneca.

related posts

Leave a Comment