Home Actualitate Universitatea Ovidius din Constanța: Întâlnire cu Sabina Fati despre „Călătorie pe urmele conflictelor de lângă noi. Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia“

Universitatea Ovidius din Constanța: Întâlnire cu Sabina Fati despre „Călătorie pe urmele conflictelor de lângă noi. Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia“

by Antonia Mocanu
0 comment

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează marți, 25 octombrie, o întâlnire cu jurnalista și scriitoarea Sabina Fati, în cadrul căreia va fi prezentat bestsellerul semnat de aceasta – „Călătorie pe urmele conflictelor de lângă noi. Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia“, informează conf. univ. dr. Daniel Citirigă, prodecanul FISP.

Întâlnirea va avea loc începând cu ora 12.00, în Sala Senatului, din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), iar intrarea la eveniment este liberă.

„Cărțile Sabinei Fati, fie că sunt dedicate Drumului Mătăsii, Mării Negre sau Anatoliei și Kurdistanului, au o perspectivă complexă. Autoarea ne oferă viziunea istoricului, apoi ne introduce în această lume prin perspectiva literaturii și artei, și, nu în ultimul rând, ne oferă perspectiva jurnalistului care merge pe teren, se întâlnește cu o multitudine de oameni de toate categoriile, care la final devin actori în această călătorie fascinantă. De aceea, cred că pentru studenți, dar și pentru publicul larg, întâlnirea cu scriitoarea Sabina Fati este oportunitatea de a afla cum se documentează o astfel de carte, care sunt riscurile acestor călătorii și de ce în unele regiuni conflictele pare că nu se sfârșesc niciodată”, precizează conf. univ. dr. Daniel Citirigă.

Sabina Fati este autoarea volumelor documentare „Singură pe Drumul Mătăsii. 80 de zile, 15.000 km, 2500 de ani de istorie” și „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time”, apărute la Humanitas în 2015 și 2016.

related posts

Leave a Comment