Home Actualitate Undă verde pentru spitalul modular

Undă verde pentru spitalul modular

by Antonia Mocanu
0 comment

Medicii din Constanța au ajuns la punctul în care cer ajutorul Spitalului Militar pentru COVID-19, ridicat de Armată pe stadionul Portul. 16 pacienți suspecți de coronavirus au fost trimiși direct către medicii Marinei Militare pentru a fi testați, evaluați și diagnosticați. În felul acesta ei nu mai ocupă paturi din spitalele județului, atât de necesare pacienților cu boli cronice.

Spitalul Militar de campanie construit în luna martie, a fost activat de duminică, pe fondul înmulțirii cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă în județul Constanța. Autoritățile medicale au cerut ajutorul Armatei ca să degreveze spitalele din Constanța, Mangalia și Medgidia de timpii mari de așteptare a testelor pentru suspecții de COVID-19.

Pacienții suspecți de infecție cu coronavirus stau în corturile militare de campanie, izolați unii de alții. Fiecare pacient beneficiind de câte un cort care le este pus la dispoziție. Toți acești oameni ar fi trebuit să stea singuri în câte un salon gol, până la aflarea diagnosticului. În felul acesta, un singur om făcea inutilizabile 4 paturi de spital. Momentan Spitalul de Campanie se ocupa doar de pacienții netestați încă, cei care au statutul de suspecți. În funcție de rezultatul testului PCR, ei sunt trimiși către  spitalele de Linia I și Linia a II-a.

Județul Constanța dispune momentan de 605 paturi, incluse pentru tratarea bolnavilor COVID-19 în spitalele destinate pacienților cu Sars Cov 2, conform ultimei informări a Prefecturii Constanța, transmisă luni seară. La Constanța s-au înregistrat până în acest moment 2.791 de cazuri și 63 de decese.

Spitalul Marinei Militare are 168 de paturi în corturi de campanie și 4 paturi de Terapie Intensivă. În luna noiembrie, corturile vor fi înlocuite cu containere-spital.

related posts

Leave a Comment