Home Actualitate Un nou an școlar pentru elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”

Un nou an școlar pentru elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”

by Antonia Mocanu
0 comment

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța organizează luni, 5 septembrie, la ora 09.00, festivitatea de deschidere a noului an școlar 2022-2023. Aproximativ 490 de elevi militari, din care 143 elevi de clasa a IX-a, se vor alinia în formație, în prima lor zi de școală, cu dorința de a-și forma și dezvolta competențele adecvate profilului militar şi specializării matematică – informatică, în vederea admiterii, ulterioare, în instituțiile militare de învățământ superior sau postliceal.

Alături de elevii colegiului național militar constănțean, vor fi prezenți la festivitate părinții, rudele și prietenii acestora, colectivul de cadre didactice, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale, Statului Major al Apărării, Ministerului Apărării Naționale și ai autorităților publice locale.

Colegiul militar din Constanța a preluat tradițiile Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, continuatorul Şcolii Copiilor de Marină, înfiinţată prin Înaltul Decret nr. 2408 din 3 octombrie 1881, la Galaţi.

În luna septembrie 1973, Liceul Industrial de Marină din Constanţa, subordonat Ministerului Transporturilor şi Telecomunicaţiilor, a trecut în subordinea Ministerului Apărării Naţionale şi s-a transformat în Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, cu profil industrial.

În perioada 1973-1998, au absolvit Liceul Militar „Alexandru Ioan Cuza” peste 4.000 de elevi, dintre care 3.600 au fost admişi în instituţiile militare de învăţământ superior.

related posts

Leave a Comment