Home Actualitate Trei noi decese, la Constanța

Trei noi decese, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 2.958 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 27.814 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 142.570 de cazuri și 111.564 pacienți vindecați. De asemenea 553 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 82 de decese, 79 dintre ele  prezentând comorbidități. Până astăzi, 5.203 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 94 noi cazuri, ajungându-se la un total de 3.385 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 15 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 7 octombrie au fost înregistrate trei noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 72 este un bărbat de 88 de ani, ce avea drept comorbidități stop cardio-respirator, hipertensiune arterială, demență senilă, sindrom inflamator, glicemie modificată. Bărbatul a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase. Decesul numărul 73 este o femeie de 89 de ani cu fibrilație atrială permanentă, infarct miocardic acut sechelar, anemie drept comorbidități. Femeia a decedat la Spitalul Municipal Medgidia. De asemenea, decesul numărul 74 este un bărbat de 82 de ani, drept comorbidități fibrilație atrială, hipertensiune arterială grad III, AVC sechelar, insuficiență cardiacă cronică grad II NYHA, decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.385 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 74 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 413 persoane internate, dintre care 377 din județul Constanța și 36 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.185 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 348 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 243 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (72), asistenți medicali (98) și personal auxiliar (73).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 322 de teste RT-PCR.

related posts

Leave a Comment