Home Actualitate Încep înscrierile pentru rezidențiat

Încep înscrierile pentru rezidențiat

by Florentina Lup
0 comment

Anul acesta, concursul de intrare în rezidențiat va fi organizat de Ministerul Sănătății în data de 15 noiembrie 2020 și se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual. Vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare:

  • purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului;
  • circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs;
  • măsurarea temperaturii la intrarea în săli;
  • asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe;
  • alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice;
  • asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În această sesiune vor fi scoase la concurs:

  • 4518 locuri și posturi pentru domeniul medicină;
  • 1219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie;
  • 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

,,Am suplimentat cu 961 locuri cifrele de școlarizare pentru a asigura acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2. Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși.”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Înscrierile pentru concurs se fac în perioada 8 – 20 octombrie 2020, inclusiv data poştei, prin direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie. Dosarele vor fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie vor asigura permanenţă în zilele nelucrătoare.

Candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului, la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării.

Toate informațiile vor fi afișate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro

related posts

Leave a Comment