Home Actualitate Reprezentanții CMSN trag un semnal de alarmă

Reprezentanții CMSN trag un semnal de alarmă

by Antonia Mocanu
0 comment

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se confruntă de ani buni cu o problemă care pare să nu se rezolve indiferent de câte mesaje au transmis reprezentanții instituției constănțenilor. Vorbim de iazul cu pești din cadrul Microrezervației în care se aruncă monede și care afectează foarte mult viața peștilor, unii dintre ei chiar murind. Reprezentanții CMSN trag din nou un semnal de alarmă și îi roagă pe constănțeni să nu mai fac astfel de gesturi care periclitează viața viețuitoarelor.

Aruncatul monedelor în Fontana di Trevi din Roma este unul dintre ritualurile pe care orice turist le face atunci când ajunge la emblematica fântână arteziană. Această practică a devenit o tradiție și motivul pentru care toată lumea o face vine de la o serie de legende, această practică însă a ajuns de ani buni și la Microrezervația din cadrul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, mai precis la iazul cu pești, unde constănțenii aruncă monede fără să se gândească la stresul pe care îl cauzează viețuitoarelor marine.

Indiferent de faptul că angajații Microrezervației i-au atenționat de sute de ori pe vizitatori să nu mai facă acest gest care periclitează viața peștilor, fenomenul pare să continue. Ce nu știu probabil vizitatorii este faptul că acele monezi creează atât un stres pentru pești, cât și, mai grav schimbarea parametrilor optimi pentru supraviețuirea acestora.

Reprezentanții Microrezervației fac eforturi considerabile pentru a putea menține un climat propice pentru peștii din iaz, le administrează tratamente regulat, schimbă apa și așa mai departe, însă chiar și cu aceste eforturi de multe ori peștii nu rezistă stresului și mor.

Îndemnul personalului Microrezervației este unul simplu: nu fiți egoiști, nu vă gândiți numai la bunăstarea voastră sau la dorințele încă neîmplinite. Gândiți-vă la modul în care afectați un mediu și viața altor organisme.

related posts

Leave a Comment