Home Actualitate Transportul feroviar, în cădere liberă

Transportul feroviar, în cădere liberă

by Romanov Alex
0 comment

Transportul feroviar de pasageri a înregistrat o scădere semnificativă în toate statele din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, România, chiar și în contextul pandemiei a înregistrat un declin considerabil mai mic decât majoritatea țărilor europene.

Potrivit ultimului raport Eurostat, transportul feroviar de pasageri a scăzut considerabil în cele mai multe țări membre ale Uniunii Europene, în trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

În privința numărului de pasageri care au ales transportul feroviar, țara noastră se situează, însă, destul de bine la nivelul UE. Potrivit datelor furnizate de Eurostat, în România, aproximativ 9,067 milioane de pasageri au călătorit cu trenul în perioada aprilie – iunie 2020, cu 7,943 milioane mai puțini față de perioada similară din 2019. Altfel spus, declinul a fost de 47%.

În contextul pandemiei de coronavirus, cele mai semnificative scăderi în numărul de pasageri transportaţi cu trenul au fost înregistrate în: Irlanda (minus 94%), urmată de Franţa (minus 78%), respectiv Spania (minus 78%).

Pe de altă parte, singurele țări din Uniunea Europeană unde s-a înregistrat un declin mai mic decât al României sunt Bulgaria (minus 37%) și Olanda (minus 0,2%).

sursa foto: mobilitate.eu

related posts

Leave a Comment