Home Actualitate Stăpânii inelului de baschet vin la Constanța: Finalele FIBA 3×3 se joacă la City Park Mall

Stăpânii inelului de baschet vin la Constanța: Finalele FIBA 3×3 se joacă la City Park Mall

by Antonia Mocanu
0 comment

Cinci zile, trei finale și o singură destinație: Constanța, City Park Mall, locul unde între 14 și 18 septembrie vor avea loc turnee finale ale FIBA 3×3 Nations League, competiție dedicată tinerilor sub 23 de ani, și FIBA 3×3 Women’s Series, competiție rezervată senioarelor. Evenimentul este organizat de CSM Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Jucători și jucătoare de top în baschetul 3×3 internațional, disciplină care începând cu Tokyo 2020 este prezentă și în programul Jocurilor Olimpice, vor evolua în arena care va fi special amenajată la City Park Mall, în aer liber. Intrarea spectatorilor este liberă.

Naționalele României sunt prezente în ambele turnee. La tineret, România a reușit anul trecut să ocupe locul al doilea în finala FIBA 3×3 Nations League la masculin, iar jucătorul constănțean Cristian Mâinea a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției.

În circuitul feminin, România a reușit anul acesta un loc trei la Mastersul de la Ulaanbaatar, Mongolia. Competiția în finala FIBA 3×3 Women’s Series va fi una acerbă. Campioana olimpică, Statele Unite, campioana mondială, Franța, câștigătoarea ediției precedente a circuitului feminin profesionist, Germania și campioana europeană din 2021, Spania, vor fi prezente la Constanța.

Canada, Lituania și echipa profesionistă Dusseldorf Zoos completează un tablou competițional stelar pentru evenimentul de gală al sezonului 2022 din FIBA 3×3 Women’s Series.

Alături de echipele tricolore, în finalele circuitului de tineret s-au calificat câștigătoarele celor 11 conferințe FIBA 3×3 Nations League care au avut loc pe patru continente, reunind la start un număr record de 57 de țări. Japonia, Mongolia, Lituania, Cehia, Kenya, Rwanda, China, Israel, Italia, Ungaria, Egipt sau Statele Unite vor fi țările care vor fi reprezentate cu cel puțin o echipă națională în turneul de la Constanța.

Vor fi cinci zile de baschet total dar și de momente speciale care vor electriza cu siguranță fanii din tribune.

În zilele de vineri și duminică vor avea loc două demonstrații de slam-dunk cu atleți profesioniști, câștigători ai mai multor concursuri de acest gen. Un duel America vs. Europa în care Isaiah Rivera (Porto Rico), New Williams (SUA), Piotr Grabowski și Rafal Lipinski (Polonia) se vor duela pentru titlul neoficial de cel mai bun “zburător” din lume.

Spectatorii vor avea șansa lor să pășească pe terenul de joc, în cadrul concursurilor care vor fi organizate în pauzele dintre meciuri, iar Atriumul din incinta City Park Mall va deveni de asemenea un mare teren de baschet unde atât fanii cât și jucătorii prezenți la eveniment pot interacționa.

Evenimentul care cuprinde cele două turnee finale este organizat de către CSM Constanța cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și City Park Mall și este susținut de către Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Stirom, Radio Constanța, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, Federația Română de Baschet, Red Bull și Kiss FM. 

Partenerii globali ai evenimentului sunt Wilson, mingea oficială, Zoos, 3×3 EXE și Ulaanbaatar Amazons.

related posts

Leave a Comment