Home Actualitate Sprijin pentru salvamari

Sprijin pentru salvamari

by Antonia Mocanu
0 comment

Patru noi baze de observare ce îi vor ajuta pe salvamarii constănțeni să fie și mai vigilenți atunci când îi supraveghează pe turiști au fost date în folosință în această săptămână. Două zile s-a muncit la foc continuu pentru ca punctele de salvamar să fie operaționale.

Gabi Culea, șef Salvamari Mamaia Constanța  „Avem aceste patru baze noi de care aveam mare nevoie. Faptul că s-au construit aceste noi puncte salvamar ne ușurează foarte mult muncă. Al doilea punct benefic este faptul că avem foarte aproape și punctele de prim ajutor. De asemenea suntem mult mai ușor de găsit pe plajă de cei care au nevoie”.

Cele patru puncte au fost amenajate strategic pe plajele din Mamaia și Constanța pentru a putea acoperi cât mai bine zona plajelor lărgite, dar și locuri în care salvamarii aveau acces mai anevoios.

Horia Constantinescu, director general delegat Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța „Sunt șase puncte în total. Dorim ca la anul să mai montam încă două, iar în funcție de amplasarea acestora să știm că în fața fiecărui punct de prim ajutor vom așeza turnurile de salvamar. Suntem în plină procedură de achiziție și pentru echipamentele necesare. Două zile de lucru continuu a făcut posibilă darea în folosință a punctelor de observare”

Vara viitoare alte două astfel de baze, ce le vor completa pe cele patru deja inaugurate vara aceasta vor fi date în folosință.

related posts

Leave a Comment