Home Actualitate Şoferi cu handicap la bun-simţ! Amenzi pentru cei care au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Şoferi cu handicap la bun-simţ! Amenzi pentru cei care au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

by PĂUN IONELIA
0 comment

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice verifică permanent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept. 

În urma acțiunii tematice s-au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 61.270 lei. De asemenea, au fost ridicate 14 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.Încă o dată, polițiștii locali atrag atenția asupra importanței respectării actelor normative și a drepturilor persoanelor cu nevoi speciale. Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept.

Documentul este eliberat în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanța, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap. Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro. Numai împreună putem asigura un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

related posts

Leave a Comment