Home Actualitate Situație fără precedent la Primăria Constanța

Situație fără precedent la Primăria Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Este focar de Covid 19 în Primaria Constanța acolo unde 13 angajați au fost deja confirmați pozitiv însă există riscul ca numărul să crească și asta pentru că încă sunt teste în așteptare. Activitățile  cu publicul sunt suspendate în acest moment și mai mulți angajați au fost trimisi în izolare.

Primul caz de Covid a fost confirmat joi la o angajată de la Direcția  Autorizare şi Sprijin Operatori Economici. Vineri a venit testul și pentru cea de–a doua persoană, iar până în acest moment s-a ajuns la 13. Direcția de Sănătate Publică a declanșat o amplă anchetă epidemiologică mai ales, că soțul uneia dintre angajatele depistate pozitiv este și el salariat al primariei din Mangalia, iar acesta face zilnic naveta până la serviciu.

Ca urmare a situației create Primăria  Constanța a decis suspendarea activității cu publicul în toate cele trei sedii pe care instituția le deține și luarea măsurilor suplimentare în ceea ce privește angajații. Se face dezinfecția sediilor de cel puțin două ori pe zi, iar angajații sunt termoscanați la intrarea în instituție.

Mai grav este însă faptul că în clădirea în care își desfășoară activitatea Primăriei municipiului Constanța, mai există alte două instituții, Consiliul Județean și Prefectura. În clădire există intrări comune astfel că și riscul răspândirii virusului este unul foarte mare.

Și din păcate veștile nu sunt bune deloc nici la nivel de județ. În acest moment sunt 378 de cazuri dintre care 11 doar în ultimile 24 de ore.

related posts

Leave a Comment