Home Actualitate Se majorează sumele acordate sportivilor cu performanțe deosebite

Se majorează sumele acordate sportivilor cu performanțe deosebite

by Florentina Lup
0 comment

Vești foarte bune pentru sport și sportivi, ca urmare a aprobării de către Executivul României, în ședința din 1 septembrie, a proiectului de Hotărâre prin care se majorează cu 50% cuantumurile premierilor la sporturile olimpice.

,,Este o reușită și un motiv de mare bucurie aprobarea acestui act normativ și le mulțumesc Premierului Nicolae-Ionel Ciucă, Vice-Premierului Kelemen Hunor, colegilor și partenerilor din coaliție! Guvernul României demonstrează încă o dată că înțelege și respectă importanța sportului și a performanței sportive, că este un promotor al valorii și al muncii susținute. Decizia de astăzi este dovada aprecierii pentru eforturile care stau în spatele acestor rezultate excepționale, o recompensă meritată și necesară. Performanțele sportive reprezintă poate cea mai importantă carte de vizită pentru noi, ca țară. România a urcat din nou în clasamentele internaționale, ne-am câștigat acest loc cu multe sacrificii și lumea întreagă ne privește cu respect. Echipa guvernamentală susține echipa sportului românesc și va căuta în continuare soluții pentru ca sportivii să se simtă apreciați și să aibă condiții cât mai bune de pregătire”, a declarat ministrul Eduard Novak. 

Ca noutate, pe lista competițiilor pentru care se acordă premii au fost adăugate Jocurile Mondiale și Jocurile Mondiale pe Plajă, două competiții internaționale importante, la care sportivii români au obținut rezultate remarcabile, dar care nu erau prevăzute anterior în normele financiare.

Totodată, a fost reglementată și situația premierilor sportivilor și antrenorilor la disciplinele individuale neolimpice din cadrul sporturilor olimpice. Aceste modificări au survenit ca recunoaștere a eforturilor depuse de sportivii și antrenorii care au poziţionat România în elita sportului mondial.

La edițiile din acest an ale Festivalului Olimpic al Tineretului European și Campionatelor Europene și Mondiale de Juniori și Seniori, vara cea mai prolifică din ultimii peste 20 de ani, din punct de vedere al performanțelor sportive, România a obținut rezultate istorice în mai multe discipline și a doborât recorduri mondiale care rezistau de zeci de ani.

O parte a bilanțului acestor trei luni este reprezentat de cele 15 medalii (8 de aur, 2 de argint și 5 de bronz) de la Campionatele Europene multi-sport de la Munchen, care au plasat țara noastră pe locul 9 în clasamentul general, alături de cele 19 medalii (5 de aur, 8 de argint, 6 de bronz) și locul 8 în clasamentul general la Festivalul Olimpic al Tineretului European, dar și de rezultatele remarcabile de la Campionatul European de Natație pentru Seniori de la Roma (4 medalii – 3 de aur și una de argint ) și locul 9 în clasamentul pe națiuni pentru România sau de recordurile și premierele istorice stabilite la Campionatele Mondiale de Natație pentru seniori, de la Budapesta, sau de medaliile de la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint de la Halifax.

related posts

Leave a Comment