Home Actualitate Se lucrează în Costinești

Se lucrează în Costinești

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lucrează intens în stațiunea Costinești. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța a finalizat acum câteva zile și cea de-a doua etapă a lucrărilor de întreținere a obiectivului “Amenajare complexă pentru atenuarea viiturilor, refacerea plajelor și falezei Costinești”.

ABADL menționează faptul că pentru anul 2021, și-au propus deja ca prioritate în Programul de Gospodărire a Apelor și în planul tehnic finalizarea lucrărilor de reabilitare a balustradei, înlocuirea în totalitate a podinelor din lemn de pe cele două podețe, precum și întreținerea barajului și a zonei de regularizare a Văii Costinești.

De asemenea, săptămâna viitoare reprezentanții ABADL urmează sa aibă o întâlnire cu administrația locală din Costinești pentru a stabili și a putea rezolva și alte probleme care țin de Administrația Bazinală și care afectează în mod direct viața celor din comunitate, pentru ca până la începutul sezonului estival 2021,  lucrările propuse să fie deja finalizate.

Totodată, în această toamnă au avut loc acțiuni de întreținere și decolmatare a canalului cuprins între podul rutier și zona casetată pe o lungime de 200 m din care au rezultat aproximativ 1.000 metrii cubi de pământ. De asemenea, în prima etapă din primăvară, a fost reabilitată pasarela pietonală care avea nevoie de reabilitare pentru o mai bună siguranță a turiștilor, astfel că, balustradele de la cele două podețe pietonale și de la canalul de descărcare în Marea Neagră a Lacului Costinești au fost înlocuite în proporție de 60%.

Pasarela pietonală de la Costinești face și ea parte din “Amenjarea complexă pentru atenunarea viiturilor și refacerea plajei și falezei Costinești,”  realizată după inundațiile  din anul 2005, când o parte din localitatea Costinești, plaja din zona Obeliscului din Costinești au fost distruse de puhoaiele de apă care s-au revărsat în mare.  

related posts

Leave a Comment