Home Actualitate SAJ Constanța inaugurează o substație la Ovidiu

SAJ Constanța inaugurează o substație la Ovidiu

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru locuitorii orașului Ovidiu. Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a inaugurat în localitate o Substație de Ambulanță.

Necesitatea prezenței unui echipaj medical de urgență prespitalicească în această localitate este justificată datorită poziționării acestei substații de ambulanță la nivelul nodului rutier format din drumuri naționale, județene DN2A, DN22, DJ226 și a Autostradei A4.

Distribuirea cât mai uniformă a substațiilor de ambulanță în județ, facilitarea accesului cât mai rapid a pacientului critic la unitațile sanitare existente este o prioritate strategică a Serviciului de Ambulanță Județean Constanța care are ca beneficiar final- pacientul.

„Toate aceste realizări sunt rezultatul unor grupuri de lucru interinstituționale care au ca principal obiectiv dreptul la ocrotirea sănătății, precum și dreptul la viață, drepturi garantate constituțional”,  potrivit SAJ Constanța.

De asemenea, și Primaria Ovidiu s-a implicat în acest proiect prin alocarea unui spațiu corespunzător, în care au fost amenajate circuitele funcționale necesare bunei desfășurări a activității, cât și exemplul de bună practică al acestei unități administrativ teritoriale, care prin fonduri europene a achiziționat o ambulanță de tip B2, punând-o la dispoziția Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Sursa foto: https://www.formaremedicala.ro

related posts

Leave a Comment