Home Actualitate Scenariile pentru începerea școlilor

Scenariile pentru începerea școlilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Ministerul Sănătății anunță faptul că în această săptămână vor fi stabilite scenariile privind organizarea activității în cadrul instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Toate Direcțiile de Sănătate Publică Județene vor informa Inspectoratele Școlare Județene respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene pentru Situații de Urgență cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

În data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului Ministrului Educației și Cercetării și al Ministrului Sănătății.

Criteriul epidemiologic în baza căruia instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3: Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.

Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

related posts

Leave a Comment