Home Actualitate Șase noi decese de COVID-19, la Constanța

Șase noi decese de COVID-19, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record de îmbolnăviri 7.733 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 30.336 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 258.437 de cazuri și 181.175 pacienți vindecați. De asemenea 1.326 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 120 de decese, 114 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 7.153 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 182 noi cazuri, ajungându-se la un total de 6.439 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 16 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 2.22 per 1.000 de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul incidența cazurilor este de 3.58.

Menționăm faptul că în data de 3 noiembrie au fost înregistrate  șase noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța este de 150. Deces nr 145: Femeie, 66 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență renală cronică – în program dializă), decedată în 30.10, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Deces nr 146: Femeie, 82 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială), decedată în 01.11, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Deces nr 147: Bărbat, 88 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială cronică, insuficiență renală cronică), decedat în 31.10, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Deces nr 148: Femeie, 64 de ani, Constanța, comorbidități (AVC ischemic, diabet zaharat tip II, fibrilație atrială), decedată în 29.10, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Deces nr 149: Femeie, 87 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială grad III, insuficiență renală cronică, demență senilă, insuficiență cardiacă clasa III NYHA), decedată în 02.11, la Spitalul Municipal Medgidia. Deces nr 150: Bărbat, 82 de ani, Constanța, comorbidități (AVC sechelar, boală renală cronică, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială grad II, insuficiență cardiacă cronică clasa II NYHA, cardiopatie ischemică cronică dureroasă), decedat în 01.11, la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 6.439  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 150 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 475 de persoane internate, dintre care 444 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.  De asemenea, la nivelul județului sunt 1.780 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 428 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 107 cadre didactice, 154 de elevi, 59 de studenți și 30 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 427 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (107), asistenți medicali (179) și personal auxiliar (141). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 513 teste RT-PCR. Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment