Home Actualitate S-au redeschis piețele constănțene

S-au redeschis piețele constănțene

by Antonia Mocanu
0 comment

După ce timp de o lună de zile au fost nevoiți să înghețe în frig și ploaie, iar marfa le-a înghețat pe tarabe, comercianții din piețe s-au reîntors în halele acoperite. Guvernul a decis să redeschidă piețele pe care tot el le închisese pe motiv că acestea erau locurile în care oamenii erau cei mai expuși la virus. Producătorii spun că decizia era mai mult decât necesara, iar ceea ce li s-a întâmplat în ultimele zile a fost o bătaie de joc din partea autorităților.

În cea mai mare piață agroalimentară din Constanța lucrurile încep încet-încet să revină la normal. Oamenii au abandonat tarabele din stradă și s-au întors la cele aflate la adăpost.  Ultima lună a fost un adevărat calvar pentru ei. Au fost nevoiți să îndure frigul care le pătrundea până la oase și au privit neputincioși cum marfa li se strica pe tarabe, iar munca lor se ducea pe apa sâmbetei.

Chiar și clienții spun că era necesară deschiderea piețelor, în conditiile în care aceste tarabe sunt practic singurele surse de venit pentru producători.

În cea mai mare hală din Constanța s-au luat măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii virusului. Peste tot au fost afișate reguli de acces, de protecție individuală, de distanțare fizică și de igienă în locuri vizibile, iar accesul se face cu respectarea distanțării de minimum 2 metri. De asemenea s-au montat marcaje pe pardoseli, dar și panouri de plexi glas la fiecare tarabă.

Cei care intră în piatra vor purta măști de protecție obligatoriu, iar piețele vor fi dezinfectate zilnic.

related posts

Leave a Comment