Home Actualitate S-a dat startul examenului maturității

S-a dat startul examenului maturității

by Antonia Mocanu
0 comment

Ca în fiecare an, în luna iunie emoțiile îi cuprind pe elevii claselor a XII-a deoarece aceștia trebuie să treacă prin probele examenului de Bacalaureat. Chiar dacă anul acesta a fost unul atipic pentru toată lumea din toate punctele de vedere, cu precădere pentru elevi a fost un an dificil, au avut parte de ore online, teme online și au absolvit în trei ani și jumătate din cauza pandemiei, însă importanța probelor de la bacalaureat nu s-a schimbat cu nimic deoarece acest examen este cel care le va decide viitorul.

La Constanța, 6.092 de candidați au fost înscriși pentru a susține examenul maturității, din care 4.632 din promoția curentă și 1.469 din promoțiile anterior.

Anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, subiectele de la Bacalaureat nu vor conține subiecte din materia din al doilea semestru. Potrivit Ministerului Educației, toate sălile de examen vor avea camere funcționale de supraveghere video şi audio.

O noutate a examenelor din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bacalaureat  vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

De asemenea, elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau au afecțiuni cronice.

Emoțiile nu se opresc aici pentru elevii de clasa a XII-a, deoarece marți, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri,  va avea loc proba obligatorie a profilului.  Ultima probă scrisă din această sesiune va fi proba la alegere a profilului și a specializării,  programată  pentru ziua de joi. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie.

related posts

Leave a Comment