Home Actualitate Reprezentanții ABADL, în inspecție în județul Constanța

Reprezentanții ABADL, în inspecție în județul Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Inspecție generală a reprezentanților Apelor Române Dobrogea-Litoral, în județul Constanța. Inspectorii ABADL au mers în mai multe localități de pe cursul de apă Topolog, pentru a constata problemele cu care se confruntă localnicii în cazul ploilor abundente.

Prima oprire a inspectorilor ABADL a fost în comuna Saraiu, unde cursul de apă Topolog tranzitează intravilanul localității. Aici, lucrările de realizare a punții hidrografice se vor finalize în doar câteva săptămâni.

De altfel, ABADL urmărește implementarea unui număr de 11 punți hidrologice în bazinul hidrografic Dobrogea – Litoral. Cinci dintre acestea vor fi gata în următoarele săptămâni, inclusiv la Saraiu, restul de șase urmând să fie gata până la jumătatea anului viitor. Aceste punți sunt necesare reprezentanților instituției care, în cazul unor ploi puternice și a creșterii debitelor, le pot folosi pentru măsurarea vitezei și adâncimii viiturii.

Următoarea oprire a fost pe drumul județean DJ223, în apropierea localității Gârliciu. Pentru a putea evita pe viitor inundațiile în această zonă, cursul de apă va fi decolmatat, în aval de localitatea Saraiu până la barajul Hazarlâc.

Reprezentanții ABADL și-au încheiat vizita de lucru pe teren în orașul Hârșova. Inspectorii au mers pe linia de apărare împotriva inundațiilor la Dunăre, acolo unde localitatea Vadu Oii este cea mai expusă la inundații. Întrucât la aval și amonte de localitate digul prezintă infiltrații, acesta necesită anumite reparații.

De altfel, directorul ABADL a ținut să sublinieze faptul că, după mai bine de cinci de încercări, a reușit deblocarea și aprobarea finanțării unui studiu de fezabilitate privind o reparație capitală a digului de apărare Hârșova – Ciobanu. Investiția ce urmează a fi demarată se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

Sursa foto: ABADL

related posts

Leave a Comment