Home Actualitate Repatrierea românilor din Italia, continuă

Repatrierea românilor din Italia, continuă

by Antonia Mocanu
0 comment

Repatrierea românilor din Italia, continuă la Constanta, în ciuda faptului că autoritățile locale au susținut că județul nu are capacitate medicală pentru  un număr atât de mare de oameni sosiți dintr-o zonă de risc.  109 pasageri au fost aduși cu o aeronavă pe aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, iar de acolo au fost transportați la centrul de carantinare instituit la sanatoriul balnear de la Techirghiol. Acolo vor rămâne 14 zile și vor fi testați de autoritățile sanitare. În weekend alte două aeronave cu 225 de oameni au aterizat la Constanța, de la Torino.

Cursa de la Veneția cu cei 109 români la bord a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu puțin înainte de ora 23. Au fost trați epidemiologic, iar apoi au fost transportați în condiții speciale către centrul de carantinare instituit la Techirghiol.

Autoritătile italiene au transmis Ministeruui Român de Externe că starea generală de sănătate a cetățenilor români repatriați este una bună. Cei 109 români vor fi drastic păziți pe perioada carantinării de politiști si  de jandarmi.

Șase persoane care nu au respectat până în acest moment condițiile de izolare la domiciliu au fost sancționate de către autorități cu amenzi care au variat între 1000 și 10.000 de lei. Alte 17 avertismente au fost date persoanelor aflate în centrul de carantină din Mamaia după ce și-au părăsit camerele de hotel și au ieșit pe holuri.  

1500 de români vor fi repatriați în total și vor fi cazați în centrele de carantinare din județul Constanța. Sunt 4 astfel de locații, la Mamaia, Techirghiol, Jupiter și Eforie. Cei mai mulți dintre românii repatriați sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice din Italia.

related posts

Leave a Comment