Home Actualitate Primele vouchere INFANT, înmânate cuplurilor din Constanța

Primele vouchere INFANT, înmânate cuplurilor din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Speranță pentru mai multe cupluri și femei singure din municipiul Constanța, ce nu pot avea copii. Primele 50 de vouchere din programul INFANT, în valoare de 10.000 de lei au fost înmânate către familiile care se chinuie să aducă pe lume un copil. Iar șansa stă în resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Prezent la eveniment a fost și primarul Decebal Făgădau, cel care a inițiat acest proiect derulat de Primărie prin Direcția Generală de Asistență Socială.

Emoție și speranță sunt cuvintele care descriu cel mai bine evenimentul de înmânare a primelor vouchere din programul INFANT, derulat de Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială. 50 de cupluri sau femei singure care se confruntă cu problema infertilității, dispun acum de resursele financiare necesare fertilizării in vitro.

“Știu că multă lume se uita cu scepticism la acest program. Eu vreau să vă mulțumesc pentru curaj și vă îndemn să nu abandonați. Constanța are nevoie de cât mai mulți copii, să crească, să-i auzim chicotind. Mă rog la bunul Dumnezeu să fiți sănătoși. Gânduri bune și Doamne Ajută!”, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Programul a debutat pe 1 iulie 2020 și constănțenii s-au arătat foarte interesați. În primele săptămâni s-au primit cele mai multe cereri, în ultima perioadă, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, se depun, în medie, câte 3 dosare pe săptămână. Zâmbetul din spatele măștii de protecție s-a putut vedea în ochii tuturor celor care au primit o șansă pentru îndeplinirea vis1ului de a avea un copil.

În continuare, cei interesați se pot înscrie în programul INFANT. Cererile se vor depune la adresa de email: [email protected]. Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT. Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

related posts

Leave a Comment