Home Actualitate Primarul George Scupra a propus reducerea cu 50% a cheltuielilor cu iluminatul public. Consiliul Local Ovidiu a aprobat

Primarul George Scupra a propus reducerea cu 50% a cheltuielilor cu iluminatul public. Consiliul Local Ovidiu a aprobat

by Florentina Lup
0 comment

În cadrul ședinței de consiliu local a primăriei Ovidiu, din data de 31august 2022 , la inițiativa primarului George Scupra a fost supus spre aprobare, consilierilor locali, reducerea cheltuielilor privind consumul de energie electrică cu aproximativ 50 % pentru iluminatul public stradal de pe raza UAT Ovidiu (parcuri şi clădirile publice ale primăriei Ovidiu). Acest demers a fost susținut în unanimitate de toți consilierii locali.

Astfel, începând cu data de 15 septembrie, excepție făcând șoseaua Naţională și principalele intersecții, stâlpii de iluminat vor funcționa la jumătate din numărul total, iar ca măsură pentru instituțiile publice ( școli, grădinițe, club sportiv, centre culturale, sediile administrative ale primăriei) au fost comandați senzori de mișcare pentru grupurile sanitare și holuri.

,,Având în vedere previziunile de alocari bugetare, pentru sfârșitul acestui an, dar şi coroborat cu faptul ca din luna septembrie cheltuielile cu iluminatul public cresc cu aproximativ 40%, ne dorim ca la nivelul primariei Ovidiu să reducem cheltuielile privind iluminatul public. Deși în urmă cu 2 ani am schimbat toate lămpile de iluminat (aproximativ 1200 buc) trecând pe tehnologia led reducând cu 35% consumul de energie, iată că prin majorările de preț din ultimele 6 luni, constatăm că valoarea facturilor a ajuns la același nivel ca acum 2 ani. De aceea ne vedem puși în situația să mai reducem din aceste cheltuieli prin diminuarea consumului cu aproximativ 50% . Sper ca cetățenii să înțeleagă acest demers care are ca principal obiectiv cuantificarea acestor economii în finalizarea principalele obiective din lista de investitii pe care ne-am propus-o pentru această toamnă.’’, a declarat primarul George Scupra.

related posts

Leave a Comment