Home Actualitate Premiu pentru Marian Adochiţei, actorul TSC, la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi

Premiu pentru Marian Adochiţei, actorul TSC, la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi

by Romanov Alex
0 comment

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, ediţia XXXIII, a revenit actorului Teatrului de Stat Constanţa Marian Adochiței, pentru rolul Gaz din spectacolul „Goi puşcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache.

Juriul a fost alcătuit din cronicarul teatral Mihai Brezeanu, actriţa Tania Popa şi regizorul Radu Nica.

Teatrul de Stat Constanţa a susţinut pe 12 octombrie o reprezentaţie a spectacolului „Goi puşcă”, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, într-o sală sold out, cu spectatori în picioare, care nu au mai prins locuri. Publicul festivalului de la Galaţi a fost extrem de generos cu aplauzele şi ovaţiile.

„GOI PUȘCĂ”, de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache, este un spectacol care va putea fi jucat la Constanța doar după terminarea lucrărilor de reabilitare la Teatrul de Stat Constanța sau, pe perioada sezonului estival, la Teatrul de vară Soveja, întrucât montarea nu poate fi adaptată pentru sala studio, singura de care TSC dispune în momentul de faţă.

Scenografia este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia, de Ștefan Lupu, iar lighting design-ul, de Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ. Pe scena Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi au urcat: Marian Adochiţei, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Ștefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc, Cristiana Luca. sursa foto: TSC Constanța

related posts

Leave a Comment