Home Actualitate Premieră pentru România: Pe 16 septembrie românii vor putea putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor

Premieră pentru România: Pe 16 septembrie românii vor putea putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor

by Romanov Alex
0 comment

Săptămâna Europeană a Mobilităţii va fi sărbătorită la nivel naţional printr-o campanie inedită desfăşurată în 65 de oraşe din ţară – România Schimbă PET-ul cu biletul.

Vineri, 16 septembrie, locuitorii din 65 de oraşe din toate judeţele ţării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deşeuri. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Act for Tomorrow şi Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul programului naţional Vinerea Verde.

Iniţiatorii acestei campanii, care a cunoscut un real succes în cele 9 oraşe în care a fost realizată în ultimii 2 ani, au hotărât să facă un pas înainte către un viitor sustenabil şi au decis extinderea acesteia la nivel naţional în 65 de oraşe cu transport în comun, din toate judeţele ţării.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public şi promovarea colectării separate a deşeurilor, care vor fi ulterior transformate în noi resurse. Totodată, campania are şi un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetăţenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland şi vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deşeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) şi să le introducă în automatele Tomra de colectare separată din parcările şi din interiorul magazinelor Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deşeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenţi la fiecare punct de colectare. Campania se desfăşoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

related posts

Leave a Comment