Home Actualitate Platformă online destinată navigatorilor care utilizează căile navigabile interioare din Europa

Platformă online destinată navigatorilor care utilizează căile navigabile interioare din Europa

by Romanov Alex
0 comment

O nouă platformă online îi va ajuta pe navigatorii care utilizează căile navigabile interioare să își planifice călătoria. România, prin intermediul Autorității Navale Române, alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Țările de Jos, Serbia și Slovacia a proiectat un sistem transfrontalier de comunicații care înseamnă de fapt un ghișeu unic pentru toate informațiile relevante legate de căile navigabile și trafic, combinand datele din 13 țări pe o singură platformă, www.eurisportal.eu.

Pentru comandanți și partenerii logistici, informațiile actualizate sunt indispensabile pentru planificarea eficientă a rutei și a călătoriei. Accesul la informații statice și dinamice care oferă 24/7 o imagine actuală a situației căilor navigabile este de o mare importanță. Utilizatorii pot colecta în orice moment informații despre situația reală a traficului și blocajele severe pe ruta lor de navigație, care constituie principala cauză a întârzierii călătoriilor.

Platforma EuRIS, realizată cu fonduri europene, pune la dispoziție servicii de informare personalizate pentru întreaga rută pe care un comandant intenționează să o utilizeze.
Utilizatorii căilor navigabile interioare pot aduce chiar ei o contribuție majoră la succesul EuRIS și astfel pot profita și mai mult de pe urma platformei. Pe lângă informațiile publice partajate de cele 13 autorități de căi navigabile, comandanții și transportatorii aleg entitățile care pot avea acces la datele lor. De exemplu, un comandant poate să transmită clientului său poziția navei sau chiar îi poate permite să urmărească întreaga călătorie.

Mediul protejat EuRIS se asigură că proprietarul informațiilor este întotdeauna cel care hotărățște cui și pentru cât timp acordă accesul la acestea.
Platforma EuRIS (Serviciile europene de informare fluvială), este disponibilă gratuit începând din 29 septembrie și include cele 7 coridoare navigabile principale: Rin, Dunăre, Elba, Moselle, Dunkerque- Scheldt, Amsterdam-Anvers-Liege, Amsterdam-Anvers- Bruxelles.

sursa foto: ANR

related posts

Leave a Comment