Home Actualitate Plaje mai curate în 2020

Plaje mai curate în 2020

by Antonia Mocanu
0 comment

2020 este cel mai curat sezon în ceea ce privește deșeurile aruncate pe plajele constănțene. Acest lucru reiese din concluziile sesiunii de monitorizare a plajelor din luna mai pe care au întreprins-o cei de la Mare Nostrum. Cantitățile de deșeuri au scăzut considerabil, o cauză putând fi și perioada de pandemie, care a ținut constănțenii și turiștii în casă.

Pe cele 8 sectoare de plajă monitorizare au fost identificate 6.646 deșeuri din material polimeric artificial, cauciuc, material textile, hârtie, carton, lemn prelucrat, sticlă, ceramică, metal, un număr considerabil mai mic față de 2019, când au fost înregistrate peste 45.000 deșeuri în cele două sesiuni anuale.

Cel mai murdar sector de plajă, în urma monitorizărilor efectuate a fost Năvodari, pe locul al doilea în topul  cantității de deșeuri înregistrate s-a aflat Mamaia Nord,  iar cele mai mici cantități de deșeuri au fost înregistrate pe sectoarele din Vama Veche și Corbu.

În această sesiune au fost eliminate 84 kg de deșeuri de pe porțiunile de plajă, cantitățile cele mai mari fiind eliminate din sectorul Mamaia (37 kg) și Năvodari (21 kg).

Începând cu anul 2014, Mare Nostrum a inventariat și eliminat în mod corespunzător 153.292 deșeuri, iar cea mai mare cantitate a fost înregistrată pe sectorul din Constanța.  

related posts

Leave a Comment