Home Actualitate Peste 2000 de locuri scoase la concurs, pentru admitere la UMC

Peste 2000 de locuri scoase la concurs, pentru admitere la UMC

by Florentina Lup
0 comment

Universitatea Maritimă din Constanța scoate la concurs, pentru anul universitar 2022-2023, 1.305 locuri, dintre care 180 bugetate, la cele 9 programe de studii universitare de licență și 752 locuri, dintre care 100 bugetate, la cele 15 programe de studii de master.

,,Admiterea din acest an, pentru programele de licență, se va face în baza unui concurs de dosare, pentru care media de la examenul de bacalaureat va fi singurul criteriu de departajare a candidaților. Pentru facilitarea procesului, atât pentru cetățenii români cât și pentru cei din străinătate, înscrierea se va realiza online, pe platforma dedicată a universității, cu suport tehnic, atât la sediul instituției cât și telefonic.a declarat rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur.

Astfel, pentru programele de studii de licență, în perioada 1-19 iulie 2022, vor avea loc înscrierile, concursul de dosare, soluționarea contestațiilor, confirmarea locurilor pentru studenții admiși și afișarea rezultatelor finale.

Ca în fiecare an, Universitatea Maritimă din Constanța organizează concurs și pentru studii de masterat. Cei care doresc să aprofundeze studiile universitare, sunt așteptați să se înscrie pe site-ul universității, începând cu data de 1 iulie 2022 până pe 26 septembrie. Media finală va fi calculată prin cumularea mediei de licență și a mediei anilor de studii, în proporții egale.

Pe lângă programele existente, UMC intenționează să introducă noi specializări, cum ar fi Drept Maritim Internațional, unică în România, după cum declară președintele Senatului Universității, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait:

,,Avem semnate deja protocoale cu entități internaționale, care sunt gata să ne sprijine în demersul nostru. Am introdus deja noi specializări, precum -Inginerie în energetică- prin care se urmărește trecerea de la energia convențională la energia verde.”.

Cu o tradiție de peste 30 de ani, Universitatea Maritimă din Constanța promovează educația și cercetarea în concordanță cu exigențele unei societăți bazate pe cunoaștere prin formarea inițială, educație continuă și integrare în circuitul valorilor universitare.

related posts

Leave a Comment