Home Actualitate Pe 1 noiembrie, încep lucrările de toaletare și corecție a arborilor în municipiul Constanța! 

Pe 1 noiembrie, încep lucrările de toaletare și corecție a arborilor în municipiul Constanța! 

by PĂUN IONELIA
0 comment

Aceste lucrări se realizează conform Legii nr.24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților în perioada de repaus vegetativ a speciilor pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaus vegetativ durează din octombrie-noiembrie până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte. 

Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice vor acționa atât în parcuri, cât și în cartiere, acolo unde există vegetație ce poate deveni un pericol.

Se elimină ramurile bătrâne, uscate, semiuscate, rupte accidental sau atacate de carii (scorburoase) cu păstrarea echilibrului arborelui pentru a evita prăbușirea, precum și ramurile cu creștere pe directie nedorită sau care îndesesc coroana, în scopul aerisirii acesteia.

După ce sunt efectuate tăierile de către personal specializat, arborii sunt badijonați cu vopsea specială pe bază de ulei vegetal. Acest procedeu de sigilare este efectuat pentru vindecarea țesutului lemnos afectat și pentru respingerea picăturilor de apă care ar favoriza instalarea mucegaiului de lemn.

Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor.

Multe dintre lucrările de toaletare și corecție sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari. În decursul unui an, Serviciul Spații Verzi preia foarte multe solicitări de toaletare a arborilor. Dacă nu sunt urgențe, intervențiile se amână până în sezonul rece când arborii intră în repaus vegetativ.

Pentru ca intervenția și accesul utilajelor să nu fie îngreunate, facem un apel la conducătorii auto să nu parcheze autoturismele în zonele în care se efectuează lucrări. Recomandăm, de asemenea, șoferilor să evite aceste zone, să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră.

Primaria Municipiului Constanța corelează activitatea de tăiere a arborilor in declin vegetativ sau uscați cu programul anual de plantare a arborilor pentru regenerararea vegetației.

În cazul unor situații de urgență, (fenomene meteorologice nefavorabile) vă rugăm să apelați numărul de telefon 0241/55.00.55 – Dispeceratul Primăriei Constanța, iar echipele vor interveni 24 de ore din 24.

related posts

Leave a Comment