Home Actualitate Păreri împărțite

Păreri împărțite

by Antonia Mocanu
0 comment

Au sau nu constănțenii încredere în spitalele de stat și în medicii din urgență sau au încredere mai mare în ceea ce înseamnă serviciul privat de sănătate. Părerile sunt împărțite.  

La nivel național a fost realizat un sondaj de opinie care reflectă o realitate nu tocmai fericită  în privința sistemului medical din România. În proporție covârșitoarea românii nu au încredere în spitalele de stat și oferă încredere medicilor și serviciilor din spitalele privat.

Constănțenii spun faptul că deși condițiile de la spitalele private ar fi mai bune, contracost, evident, medicii din spitalele de stat  ar fi mai bine pregătiți și ar avea mult mai multă experiență. Fiecare persoană ia decizia cea mai bună pentru sine, însă constănțenii sunt sceptici în ceea ce privește serviciile medicale de la stat și preferă să meargă la privat. Un element important care îi face pe aceștia să meargă către privat este timpul. Constănțenii spun că la urgență așteaptă foarte mult, până să fie preluați, în timp ce la privat acest lucru nu se întâmplă.

Concluzia principală pe care constănțenii o împărtășesc  în unanimitate este clară. Contează foarte mult medicul, indiferent că se află în mediul privat sau cel de stat. Serviciile pe care doctorul specialist le oferă sunt mai presus de mediul în care muncește.

related posts

Leave a Comment